Medewerkers met empathie

De visie van Cura Wonen is dat de medewerker werkt vanuit de relatie. Hij/zij heeft oprechte aandacht voor de bewoner en sluit nauw aan bij de beleving van de bewoner. De medewerker/begeleider van Cura Wonen kan zich; met een minimum aan distantie en een maximum aan inleving, verbinden met de bewoner en diens familie en naasten.

Werken in een woning van Cura Wonen betekent zondermeer ‘anders werken en handelen’ voor de begeleiders dan bijvoorbeeld in een traditioneel verpleeghuis. Je maakt een omslag van:

‘zorgen voor’ naar ‘ondersteunen bij’.

Het dagelijks leven van onze bewoners vormt het uitgangspunt voor het leef ritme en dus ook voor het handelen van de medewerker. Hierbij wordt Cura Wonen ondersteund door Breincollectief (www.breincollectief.nl). Breincollectief verzorgt de bijscholing en training voor onze medewerkers en vrijwilligers.

Cura Wonen is op zoek naar medewerkers die onze visie ondersteunen en actief uitdragen. De vraag van de bewoners staat bij ons altijd voorop. Dat vraagt om een flexibele instelling, het nemen van eigen verantwoordelijkheid, het inbrengen van eigen initiatief en aandacht voor het individu.

Interesse ?

Spreekt bovenstaande jou aan en wil je voor Cura Wonen komen werken? Neem dan contact met ons op: personeelszaken@accoladezorg.nl, http://www.accoladezorg.nl

Ben jij een betrokken vrijwilliger die ons werk een warm hart toedraagt en enthousiast is geworden van onze werkwijze? Dan komen we graag met je in contact.

Cura Wonen, persoonlijke dementiezorg in een vertrouwde omgeving