Sfeervolle woonboerderij

De Wierickehoeve is een prachtige, sfeervolle woonboerderij in Bodegraven die plaats biedt aan 13 bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer. Veiligheid, warmte en bescherming zijn vanzelfsprekend in De Wierickehoeve.

Vertrouwd

De eigen kamer kan naar eigen wens kan worden ingericht, zodat uw geliefde zich snel thuisvoelt in de nieuwe omgeving. Omdat samenleven bij ons centraal staat, is er ook een ruime huiskamer met woonkeuken. Alle bewoners zijn hier welkom. We maken hier samen de maaltijden klaar en eten met elkaar. Iedere nieuwe bewoner mag persoonlijke spullen in de gezamenlijke huiskamer zetten. Denk bijvoorbeeld aan de eigen vertrouwde stoel, een kastje of schilderij. De woonsituatie sluit zoveel mogelijk aan bij het vertrouwde thuis van onze bewoners. Zo is bij de inrichting en kleurkeuzes van de woonboerderij nauw samengewerkt met Breincollectief, dat gespecialiseerd is in de belevingswereld van mensen met een hersenaandoening.

Veilig

De verdieping van de woonboerderij is zowel per lift als per trap bereikbaar. De bewoners die nog kunnen traplopen, blijven wij motiveren om dat – onder begeleiding – te blijven doen. De royale tuin is afgesloten, waardoor het een veilige plek is waar de bewoners zich vrij kunnen begeven.

Buitenleven

De woonboerderij is landelijk gelegen en daardoor een unieke, heerlijke plek. Uw geliefde kan hier genieten van het buitenleven: van de fluitende vogels in de volière of de scharrelende kippen in het kippenhok. Op de diverse terrassen is het heerlijk toeven in de schaduw of de zon. Voor de bezoekers, die altijd welkom zijn, is er een eigen parkeervoorziening.