Kosten & vergoedingen

Cura Wonen vindt het belangrijk dat onze zorg is gericht op de persoonlijke wensen van uw vader, moeder of partner, waarbij ze hun leven zoveel mogelijk kunnen voortzetten, zoals ze gewend zijn.

Zorgkosten:

Heeft uw vader, moeder of partner een indicatie ZZP 5 (zorgzwaartepakket) of hoger, dan is hij of zij welkom. Deze indicatie wordt afgegeven door het CIZ. Bij een lagere indicatie, zal er vooraf overleg moeten plaatsvinden om de mogelijkheden te bekijken.

De zorgkosten worden vergoed uit de WLZ, via zorg in natura of vanuit uw PGB. Hiervoor betaalt u nog wel een wettelijke de lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke financiƫle situatie.

Woonkosten:

De woonkosten bestaan uit huur, en servicekosten. De inrichting van de kamer van uw vader, moeder of partner kunt u geheel naar eigen inzicht, verven, inrichten en aankleden. Zowel de woonkosten als inrichtingskosten van de eigen kamer komen voor eigen rekening. Deze kosten worden betaald uit AOW, pensioen of eigen vermogen. Ook de kosten voor kappersbezoek, pedicure en verzorgingsmiddelen, betalen bewoners uit eigen middelen.

Wilt u vrijblijvend een persoonlijke, duidelijke kostenindicatie per maand?

Stuur een e-mail naar info@curawonen.nl

Cura Wonen, persoonlijke dementiezorg in een vertrouwde omgeving